Binnengekomen berichten mei 2010

We willen jullie attenderen op de tentoonstelling “Anne Frank, een geschiedenis van vandaag”. De gebeurtenissen in het leven van Anne Frank laten ons ook 65 jaar ná de bezetting niet onberoerd. Tijdens een bezoek aan de tentoonstelling zult u zien hoe de thema’s die in Anne’s tijd een grote rol speelden zich laten vertalen naar ons leven anno 2010. Een unieke kans om onze kinderen in Portugal kennis te laten maken met Anne Frank.

Volwassenen en kinderen kunnen de tentoonstelling bezichtigen op werkdagen van 6 t/m 14 mei, van 9 tot 15 uur in de centrale hal van het gemeentehuis te Albufeira. Van 18 t/m 27 mei is de tentoonstelling ondergebracht in de bibliotheek van de school EB 2, 3, Francisco Cabrita, Montechoro, Rua da Correira te Albufeira. Geopend op schooldagen van 10 tot 17 uur. (niet rolstoeltoegankelijk). In juni zal de tentoonstelling naar de universiteit van Porto gaan, initiatiefnemer van de tentoonstelling.

In het Emigreermagazine, een tijdschrift over emigratie, staat in het meinummer een artikel over de familie Pronk. Zij vertellen over de start van hun bedrijf in Portugal en over het Nederlands onderwijs van de Olijftak. Lees hun verhaal op pagina 44-45. Andere interessante artikelen over Canada, Hongarije en een agroturismo in Italië.

De “ouderbrief” van de stichting NOB heeft als thema: Ontdek Nederland in de zomervakantie! Het geeft handvaten om kinderen in de zomervakantie onder te dompelen in de Nederlandse taal en cultuur: van Hugo de Groot tot kroket uit de muur! U kunt de brief aanklikken en eventueel zelf printen.

Als afsluiting van het schooljaar organiseert de Olijftak een schoolkamp eind juni. De Nederlandse school in de Algarve, de Oranje Viermaster organiseert niet alleen het afsluitende schoolkamp, maar dit jaar voor het eerst ook een zomerkamp in augustus, toegankelijk voor iedereen. Week 1 is van 16 tot 20 augustus. Het tweede kamp is van 23 tot 27 augustus. Zie de bijlage voor meer informatie. Verder kunnen we vermelden dat de Nederlandse dagschool Algarve in september van start gaat.

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s