Foto´s Koninginnedag 2012

Koninginnedag-samenvatting van onze voorzitter:

Koninginnedag 2012 ligt al weer een paar dagen achter ons, tijd om even terug te blikken.
Rond kwart over tien was op een enkele uitzondering na iedereen gearriveerd voor een hartelijk ontvangst door het organisatiecomité met koffie en krentebrood. Waar kort daarvoor de zon nog volop scheen maakte deze rond kwart voor elf plaats voor een stevig buitje. Nu begint dit inmiddels wel een beetje traditie te worden dat vroeg of laat op deze dag er wel een buitje uit de hemel valt. Gelukkig hadden de weerkundigen onder de aanwezigen al gauw het verlossende woord dat de bui snel overtrok en er richting het westen flinke opklaringen aan kwamen zetten. Tijd om de vossen los te laten zodat deze zich konden vermommen en verstoppen in S.Sofia. Kort daarna gingen de leerlingen op pad om zo snel mogelijk deze vossen te vangen en dat bleek toch nog niet zo heel erg makelijk te zijn, want de vossen hadden hun taak serieus genomen. Tot grote hilariteit van veel dorpsbewoners was er veel beleving in een dorp waar normaal gesproken op een ´doordeweekse´ zaterdag niet zo heel erg veel te beleven valt. Het dorpscafe zat vol, het dorp werd aangeveegd, autos werden gewassen, openbaar groen werd gesnoeid, een zwerver vroeg vriendelijk om een bijdrage voor z´n arme drie kinderen en bij de wasplaats werd de was voor het hele dorp gewassen. Erg leuk was ook de toevoeging van een echte jager die weer jacht maakte op de leerlingen en ze weer beroofden van de nodige bij elkaargesprokkelde letters. De jager presteerde het ook nog om de nodige dorpsbewoners de stuipen om het lijf te jagen, al bij al een geweldig onderdeel van de dag.
Het onderdeel vrijmarkt  werd ook dit jaar weer zeer goed benut door onze leerlingen om het spaarpotje links en recht een beetje te vullen. De een deed dat stil in een hoekje de andere deed dit met een geweldig verkooppraatje. Naar grote tevredenheid werden er weer veel spulletje van eigenaar verwisseld. Daarna was het tijd voor de inwendige mens!!  Goed idee om het in een totaalpakket aan te bieden. Grote pluim voor de organisatie!!!!
 
Trefbal was ook een voltreffer!!!! Ik kan niet anders concluderen als ik zo de geluiden op de vloer hoorde. Er werd soms erg fel maar zeker sportief gestreden om de winst, waarbij ik het leukste element van dit spel wel vond dat het zo gauw kon verkeren: zo stond er nog 1 persoon en 2 minuten later had deze ene persoon weer zijn hele team terug in het spel door vangballen en goed teamspel. Kan met een grote groep snel gespeeld worden, wat weer erg belangrijk was voor de voortgang van de dag, want daarna was het tijd voor de koning en koninginneverkiezing van de OLIJFTAK-2012
Leuk dat er zo veel kandidaten zich aangemeld hadden. Uiteindelijk gingen Wilbert en Iris met de eer strijken.
De veiling was uiteindelijk het laatste onderdeel van de dag. Voor de tweede opeenvolgende jaar waren er weer een behoorlijke lijst diensten en goederen aangemeld en ging alles als warme broodjes over de toonbank. De workshops zuivelmaken en  geitenhouden deden het erg goed, maar de meeste diensten brachten een zeer bevredigend bedrag op. Erg leuk is het om man en vrouw tegen elkaar op te laten bieden zonder dat ze dit zelf in de gaten hebben. We weten nog niet precies wat het bij elkaar opgebracht heeft maar dat zullen we nog laten weten!
 
Al bij al een leuke dag .
 
Groet Jos
 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

One Comment on “Foto´s Koninginnedag 2012”

 1. snoal schreef:

  Graag wil ik ook even wat toevoegen:

  De heenreis richting S.Sofia verliep vlot, want hoe zal het trefbal-spel gaan en de Koning-verkiezing leek onze jongeman ook wel heel aantrekkelijk. Dus met veel geklets en spanning ben je er zo.
  De terugreis verliep nog vlotter, want de verhalen waren niet van de lucht. Weet je mam, die met prachtige gelakte nagels achter het stuur zat….” Nee, ik weet het niet, vertel…..” De vossenjacht was echt heel leuk, we gingen de hele tijd links, want de jager stond ergens rechts en toen moesten we nog zo’n heel klein straatje in en achter zo’n heel oud huisje, mam, daar zagen we de groene jas van de jager weer en toen gingen we weer gauw naar de ene kant op…… En weet je mam, bij juf Emilie hadden we meer dan 23 woorden, goed he! En ooh ja, die papa van Laura, die zat heel gek aan de kant. Tieme mag ik nou ook eens wat zeggen, roept Willem. Maar Tieme is nog lang niet uitgekletst, want wie gaat er nou met de regen was ophangen, dat hadden wij gelijk in de gaten en er stond iemand de heg te knippen, dat doe je toch niet…….En weet je wat ook heel naar was, de jager heeft drie letters afgepakt….. (arme jager, of rijke jager, die heeft met haar geren heel wat pondjes in het dorp achtergelaten)

  De rommelmarkt verliep inderdaad ook heel goed, zoals Jos omschrijft. Prachtig al die vindingrijkheid.

  Trefbal was ook een enorm vermaak. Willem heeft het nog steeds over Juf Emilie, die normaal gesproken altijd bij haar leerlingen om de aandacht vraagt, maar die nu stilletjes in een hoekje van het veld stond opgesteld. OOk voor de toeschouwers leuk om te zien, groot en klein bewoog zich moeiteloos door elkaar.

  En ja, ook bij ons in huis wordt nog vaak gesproken over de leuke veiling. Zelf heb ik het trouwboekje er nog maar eens bijgepakt, om manlief te laten zien, dat we in echt verbonden zijn……. ach ja, we hebben lol gehad voor tien en als het straks mooi groen om ons heen wordt, zullen we het er hoogstwaarschijnlijk wederom over hebben, over die geweldige aankoop op de veiling van de Koninginnedag Nederlandsche school 2012.

  Organisatie bedankt. Wij hebben ervan genoten.
  Astrid en familie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s